+32(0) 11 52 10 44 Last minutes

Geniet van een heerlijke wandeling en ontdek het Wild- en Wandelpark

Wild- en Wandelpark Molenheide

Kom tot rust in het schilderachtige groen, geniet van de geur van hars en dennennaalden, bespied een eekhoorntje dat knabbelt aan een dennenappel, heb terug oog voor de kleine dingen van het leven. In het aangrenzende Wild- en Wandelpark dartelen herten en reeën vrij rond en stappen spontaan op het door kinderen aangereikte brood toe. De everzwijnen, ondergebracht op een afgesloten terrein, vinden eikels dan weer een lekkernij. Verder zijn er ook nog hangbuikzwijntjes, struisvogels en allerlei soorten eenden, hoenders, fazanten en pauwen. Een heerlijk gevoel van rust en ruimte overvalt je bij een bezoek aan het gemeentelijk Wild- en Wandelpark van 100 ha. Het Wild- en Wandelpark is toegankelijk voor rolstoelen en buggy's. 

  Prachtig wild- en wandelpark van maar liefst 100 ha.
  Volop bezienswaardigheden in de directe omgeving van het park
  Geniet van een heerlijke kop koffie als de kinderen spelen in de speeltuin

Er zijn drie bewegwijzerde wandelpaden door het Wild- en Wandelpark. Alle wandelroutes hebben verschillende lengtes beginnend vanaf 2,5 kilometer tot 3,5 kilometer. U kunt bij de receptie meer informatie vinden over de routes.

Het wild- en wandelpark ligt direct tegen Park Molenheide aan. De naaldbossen in combinatie met de grote variatie aan loofbomen, de vijvers en uitgestrekte weiden geven een zeer rustgevend gevoel. Vanop de uitkijktoren kan je de dieren observeren en in de boskantine met aangrenzende speeltuin kan je even uitrusten.

In het wild- en wandelpark zijn diverse dieren te vinden waaronder hangbuikzwijntjes, struisvogels, eenden, hoenders, fazanten en pauwen. Daarnaast dartelen er herten en reeën vrij rond.

Zoek en boek je ideale vakantie op Molenheide!